Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Olyan áramvásárlási szerződést írt alá az Iberdrola és a PepsiCo, ami az élelmiszergyártó világcég összes spanyolországi és portugáliai étel- és italközpontját teljes egészében megújuló energiaforrás használatára állítja át. A hírt a ReNews közölte - azzal, hogy a megállapodás a jövő évtől lép érvénybe, és 11 PepsiCo létesítményre vonatkozik.

A "zöld Pepsi" biztosításával kapcsolatban az is megvan már, hogy a zöldenergiát honnan táplálják majd az élelmiszergyártó cégbe: az idén üzembe álló Francisco Pizarro napelemes erőműből, mely 1300 hektáron 590 MW-ra kalibráltan kezdi meg a működését a Torrecillas de la Tiesa és Aldeacentenera közötti területen.

A napeIemes energiára átálló, spanyolországi Pepsi gyártóüzemek (mint például az italokat gyártó Álavában és a  harapnivalókat gyártó Burgosban) mellett a cég a két nagy (Burgosban és Valenciában lévő) logisztikai központját is erre az energiaforrásra köti át. 

Marta Puyuelo, a PepsiCo Southwest Europe igazgatója szerint ez is része a fenntartható fejlődésről vallott nézeteik gyakorlati megvalósulásának - de annak a vállalásnak is, amellyel a cég a 2040-re kitűzött spanyol nettó nulla kibocsátási szint elérését támogatja.