Antali Károly került a Demján Sándor nagyvállalkozó orosz lottóbizniszét menedzselő Orglot Magyarország Befektetési Zrt. igazgatóságába - számolt be a lap. Antali válságmenedzserként ismert, korábban olyan feladatokkal birkózott, mint a dunaújvárosi vasmű rendbetétele.

Az Orglot Magyarország nagy reményekkel indult 2008-ban: az orosz Orglot lottótársaságban megvásárolta a többségi pakettet a Gazprombank-csoporttól, és az állami szervezésű orosz lottójáték, a goszlotó újjáélesztésével próbálkozott. A terv az volt, hogy az orosz állammal közösen "megdolgozzák" a szerencsejáték-piacot, ehhez 60 ezer fogadóhelyet állítanak fel. A Demján-érdekeltségek bőven invesztáltak a projektbe, a - közvetlenül az Euroinvest Zrt. és a Polus Investments Ltd. tulajdonában álló - Orglot Magyarország tőkéjét az elmúlt években 48 milliárd forintra pumpálták fel. Az MFB Zrt. is hozzájárult az orosz szerencsejáték-piaci terjeszkedéshez annak idején, 25 milliárd forint egyedi elbírálású hitellel.

A nagyszabású üzlet azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - fogalmazott Antali a Világgazdaság érdeklődésére.

Az Orglot mérlegei beszédesek: 51 milliárd forintnyi eszközt mutatott ki a társaság az évtized elején, 2014, 2015-ben pedig ehhez fogható veszteség szerepel a mérlegében. Az egykori befektetések leírását jelzi a brutális, összesen 46 milliárd forintos veszteség. Az Orglot az elmúlt öt évben csak egyszer mutatott ki nyereséget, akkor is mindössze 144 millió forintot.