A cég atlantai múzeumát a járvány kitörésekor vírustesztelő központtá alakították, ahol minden munkavállalójukat hetente kétszer vizsgálták. Amióta elérhetők a vakcinák, így már oltópontként működik, a jelentkezőknek a Delta felújított, történelmi repülőgépei mellett adják be a szérumokat - mondta Ed Bastian, a cég vezetője.

Minden, a vállalathoz újonnan belépő alkalmazottól meg fogják követelni az oltás meglétét, ennek hiányában nem foglalkoztatják az illetőt - tette hozzá.

A munkavállalók közel 65 százaléka már megkapta legalább az első adagot, és várhatóan 75-80 százalékuk fogja beoltatni magát - olvasható a portálon.

A cégvezető senkit nem fog az oltásra kötelezni a munkavállalók között, de szeretné, ha tisztában lennének az ezzel járó kockázatokkal, például azzal, hogy előfordulhat: nemzetközi járatra nem kerülhetnek, ha esetleg a fogadó ország előírja majd az oltás meglétét.

Hasonlóan nyilatkozott korábban Alan Joyce, a Qantas vezetője, aki még az év elején úgy vélte, a nemzetközi járatokon előírás lehet az oltás megléte az utasoknak is, és ezt ő személy szerint támogatná is.