A párizsi székhelyű divatcég pénteki közlése szerint adózott eredménye 9 százalékkal 1 milliárd 390 millió euróra esett.

A működési eredmény 11,5 százalékkal, 2 milliárd 70 millió euróra zuhant.

A Hermés tavalyi bevétele 7 százalékkal 6 milliárd 390 millió dollárra zsugorodott. A devizaárfolyamok változásának hatását kiszűrve a cég bevétele 6 százalékkal csökkent.

A Hermés közleményében hangsúlyozta, hogy a második fél évben már nőttek a bevételei, elsősorban a legfontosabb piacának számító Ázsiában.

A cég bevétele az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Japánt nem számítva) 14,4 százalékkal nőtt árfolyamváltozás nélkül számolva, miközben Európában 23,6 százalékkal, Észak- és Dél-Amerikában pedig 20,5 százalékkal esett.

A Hermés igazgatótanácsa az előző két évhez hasonlóan, 4,55 euró osztalék kifizetésére tett javaslatot részvényenként a tavalyi eredmények alapján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!