Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pfizerrel közösen koronavírus-vakcinát fejlesztő cég vezetője úgy fogalmazott: viszonylag hamar ki tudnak fejleszteni egy új vakcinát az omikron-variáns ellen, az viszont a következő hetekben dől majd el, hogy mikor lesz erre szükség.

Én úgy látom, hogy valamikor mindenképpen szükségünk lesz egy új vakcinára ez ellen az új variáns ellen. A kérdés csak az, hogy mennyire sürgősen kell létrehoznunk – mondta a vezérigazgató.

Már dolgoznak az új oltóanyagon. A harmadik oltásokkal szintén időt nyerhetnek ahhoz, hogy kifejlesszék a vakcinát, ami aztán majd jobb védelmet nyújt az omikron ellen - fogalmazott Ugur Sahin.

A szakember elismerte, hogy a variáns korai megjelenése még őket is meglepte. Ez a rendkívüli mértékben mutálódó vírus hamarabb érkezett, mint amire számítottam. Úgy gondoltam, hogy valamikor a jövő évben érkezhet majd– idézte szavait az Reuters nyomán az Index.

A jelenleg rendelkezésre álló Pfizer–BioNTech-vakcina az előrejelzések szerint jó védelmet biztosíthat az omikron-variáns okozta betegség ellen is. A vezérigazgató szerint az újabb variáns megjelenése erősíti azt a feltevést, miszerint – például az influenzához hasonlóan – évről évre szükség lesz újabb oltásokra a koronavírus ellen.