A világ legnagyobb orvosi kesztyűket gyártó cége, a maláj Top Glove arra kényszerült, hogy 20 üzemében leállítsa a termelést, mivel dolgozóinak ezreit fertőzte meg a koronavírus (SARSCov2) - írja a CNBC.com. Csütörtök reggelre összesen 2684 dolgozó, köztük nagyon sok külföldi munkás koronavírus tesztje lett pozitív,

Ezzel a Top Gloves üzemei lettek eddig a legnagyobb fertőzési gócpontok a délkelet-ázsiai országban, ahol a járvány újabb hulláma miatt nemrég kényszerült rá a kormány, hogy újabb korlátozó intézkedéseket vezessen be. Az ország hatóságai a cég minden dolgozóját tesztelik az érintett üzemekben, s az ipari és kereskedelmi miniszter, Mohamed Azmin Ali reményei szerint ezzel kezelni tudják a problémát a következő két héten belül.

Azmin emlékeztetett arra, hogy a Top Gloves volt az egyike azon nagyvállalatoknak, amelyek engedélyt kaptak arra, hogy a korlátozó intézkedések bevezetése után is teljes kapacitással üzemeljenek, mivel az általuk gyártott termékek alapvető fontosságúak a helyi és világpiac számára is a járvány elleni védekezésben.

A cég termékei iránt a világjárvány következtében idén elképesztő mértékben megnőtt a kereslet, s természetesen emiatt részvényeinek árfolyama is meredek hegymenetbe kezdett. Azok árfolyama ugyan a gyárbezárások hírére esett, azonban így is triplázták értéküket az év eleje óta.

A Top Glove tájékoztatása szerint eddig 5700 dolgozójukat tesztelték, s a többiek szűrését a hét végéig tervezik végrehajtani.