Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pfizer és a BioNTech összeállította tervét, mely lehetővé teszi az európai gyártáskapacitás bővítését, és így a második negyedévtől kezdve lényegesen nagyobb mennyiségű vakcina előállítását. Ennek érdekében a gyártási folyamatokban bizonyos módosításokat kell végrehajtani, melynek következménye, hogy a következő héten, ideiglenesen csökken a belgiumi Puursban lévő gyártóhelyről szállított vakcina dózisok mennyisége - olvasható a Pfizer közleményében.

A január 25-i héttől az Európai Unióban visszatérnek az eredeti szállítási tervhez, február 15-től pedig megnövelt mennyiségű szállítással teljesítik az első negyedévre vállalt mennyiséget. A második negyedévtől pedig jelentősen megnövelik a szállított vakcina dózisok számát.

A vállalatok a frissített szállítási ütemtervekről tájékoztatni fogják az Európai Bizottságot, az EU tagállamait és a változás által érintett más országokat - írták.

A közlemény szerint a Pfizer és a BioNTech kitartóan dolgozik azon, hogy világszerte támogassák a további oltási kampányok bevezetését azáltal, hogy nemcsak saját gyártókapacitásukat bővítik, hanem további beszállítókat és szerződéses gyártókat is felvesznek a teljes gyártókapacitás növelése érdekében.