Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A WHO Stratégiai Tanácsadó Szakértő Csoportjának (SAGE) megbeszéléséről készült összefoglaló jelentés szerint a szakértők úgy látták: a WHO jóváhagyását kérelmező két kínai vakcina „bebizonyította a biztonságosságát és a Covid-19-cel szembeni jó hatásosságát tüneteket mutató betegek esetében”. - írta a portál.

„További adatokra van azonban szükség az idős és más betegségektől szenvedő emberekkel kapcsolatban” – mutatott rá ugyanakkor a SAGE.

A testület azt reméli, hogy április végére elkészülnek a két védőoltással kapcsolatos ajánlások. A vakcina gyártóinak előzetesen kérniük kell a szérumok felvételét a szakosított egészségügyi ENSZ-szervezet sürgősségi alkalmazásra javasolt védőoltásainak a listájára.

A testület szerint a bevezetésük után a két vakcina hatásosságával és biztonságosságával kapcsolatban kutatásokat kell folytatni, hogy felmérjék a lakosságnak e két rétegére gyakorolt hatásaikat.

A Magyarországon is alkalmazott Sinopharm-vakcinát már 27 országban használják a világon. A gyártó cég nemrég bejelentette: megvizsgálják, szükség van-e harmadik emlékeztető oltásra is a jobb védettséghez. Az Egyesült Arab Emírségekben korábban úgy találták, hogy bizonyos esetekben két oltás nem vált ki megfelelő mértékű védettséget a kínai vakcinából, vagyis a szervezet nem termel elég antitestet a beoltottaknál.