Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Volkswagen konszernhez tartozó Audi autógyártó szerdán cáfolta, hogy a Lamborghini olasz márka eladását tervezi. Az Audi sajtószolgálata szerint "senki nem tett semmilyen ajánlatot, a Lamborghini nem eladó". Az Audi egyik képviselője szerint ebben a témában nem folyik semmilyen egyeztetés.

Előzőleg a nemzetközi sajtóban többen is arról adtak hírt, hogy a Quantum Group svájci cég a Centricus londoni befektetési társasággal közösen 7,5 milliárd euró felvásárlási ajánlatot tett.

A felvásárlás érdekessége, hogy a a Quantum Group AG-t az a Rea Stark képviseli a hírek szerint, aki a Piëch Automotive társalapítója. Ez utóbbi cég a nagyközönség előtt legfeljebb a 2019-es Genfi Autószalonon bemutatott elektromos Piëch Mark Zero GT által ismerős, de a vállalat névadója nem ismeretlen a Volkswagen számára. Ferdinand Piëch a Porsche osztrák fejlesztőmérnökéből, majd résztulajdonosából vált a VW-csoport elnökévé, akire ma leginkább úgy emlékeznek, mint akinek 2015-ben viharos körülmények között kellett a cégben vállalt összes tisztségéről lemondania. Ferdinand 2019-ben meghalt, de a fia, Anton, illetve Matthias Müller (a Porsche volt vezérigazgatója) ma is a svájci Quantum Group vezetői közé tartozik.

A hírek arról szóltak eddig, hogy a Quantum fontolóra veszi az egész del Toro vállalat felvásárlását. Értesülések szerint a cég arra is garanciát vállalna, hogy öt éven át foglalkoztatja a Lamborghini 1800 dolgozóját és hogy stratégiai partnerségre törekszik a Volkswagennel. A Lamborghini tavaly 1,6 milliárd euró értékben 7430 autót értékesített.