Eszerint az Aldi hálózatának egységei spártaian egyszerű berendezésükről ismertek, de ez most megváltozik. két független (Süd és Nord) vállalatból álló csoport tagja, az Aldi Nord a Der Spiegel megfogalmazása szerint "világszerte" 5,2 milliárd eurót költ szupermarketjei felújítására. Ez csak Németországban 2300 egységet jelent.

A lépést már tavaly végén megszellőztették. Ám eddig nem volt egyértelmű a terv sorsa. Az Aldi Nordot ugyanis három családi jellegű alapítvány tulajdonolja, bizonyos stratégiai döntésekhez mindegyik beleegyezése szükséges. Az egyik mindez idáig ellenállt a korábbi spártai hagyományokkal szakító reformnak. Most a német sajtó szerint végre meglett mindhárom beleegyezés - írta a portál.

Az átalakítás mintájául már létezik egy modellüzlet, a Handelsblatt szerint a tervet ANiKo névre keresztelték a cégen belül. Thorsten Kinzel üzletvezető szerint ütemesen haladva hetente 30 üzletet alakítanak majd át, és Németországon kívül nyolc külföldi piacukra is vonatkozik a terv (Spanyolország, Portugália, Dánia, Franciaország, Lengyelország, a Beleux-államok).

Aldi Nord egyebek közt Németország északi részén, Franciaországban, az Ibériai-félszigeten és Lengyelországban üzemeltet, körülbelül 4800 Aldi diszkontot. Emellett már az USA-ban is jelen van: mintegy 460 felső kategóriás boltot működtet Trader Joe's stores márkanéven.

A magyarországi érdekeltség az Aldi Südhöz tartozik, ahol már korábban elfogadták a felújítási tervet, és megkezdődött az átalakítás.