Lengyel divatipari üzletlánc érkezik meg Romániába - írja a Maszol. A HalfPrice főleg ruhák és cipők árusításával foglalkozik, de a kínálatában szerepelnek lakberendezési termékek és játékok is.

A bolt diszkont jellegére utal a neve is (magyarul félárat jelent). Piaci információk szerint az első HalfPrice-boltok 2022-ben nyílnak meg Romániában. A diszkontüzletlánc tulajdonosa a lengyel CCC, mely a Deichmann után második legnagyobb cipőkereskedő Romániában.

A CCC 2012-ben jelent meg a román piacon, jelenleg 80 bolt működik az országban ezzel a márkanévvel. A HalfPrice a legfiatalabb üzletlánc az európai divatiparban.

Az első boltok idén nyíltak meg Lengyelországban, s azonnal elkezdődött a külföldi terjeszkedés is.

Mindössze nyolc hónap alatt 40 üzletet nyitottunk, négy külföldi piacon jelentünk meg, s elkezdjük az online forgalmazást is. Az ügyfelektől kapott pozitív visszajelzések bátorítanak, hogy folytassuk a megkezdett munkát, nem fogjuk csökkenteni az iramot – mondta Adam Holewa, a HalfPrice vezérigazgatója.

Külföldön Magyarországon és Ausztriában nyíltak az első HalfPrice boltok, augusztusban, októberben Csehország, novemberben pedig Horvátország következett. A cég nem adott tájékoztatást arról, hol lesz az első romániai üzletük, de nagyon valószínű, hogy Bukarestben.