Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Romániában építhet elektromos meghajtású furgonok gyártására szakosodott üzemet a Mercedes-Benz és a Rivian - adta hírül a Maszol az economedia.ro hírportálra hivatkozva. A két vállalat a napokban írta alá az együttműködésről szóló megállapodást.

Mathias Geisen, a Mercedes-Benz Vans vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy az új vállalatban a két cég részesedése 50-50 százalék lesz. Arról, hogy hol valósítják meg a zöldmezős beruházást, még nem született meg a döntés, Románia mellett Magyarország és Lengyelország is a potenciális helyszínek között szerepel.

Nagy kisteherautók

A tervek szerint a Mercedes-Benz és a Rivian két nagyméretű elektromos furgont gyárt közösen. A Mercedes jelenleg is gyárt elektromos haszongépjárműveket, a Renault és a Nissan cégekkel folytatott együttműködés keretében. Az Amazon által támogatott Rivian egy amerikai vállalat, mely kizárólag elektromos járműveket gyárt.

A német autógyártó a Star Assembly és a Star Transmission nevű, autóalkatrészeket gyártó cégek révén van jelen Romániában. Ezeknek két gyáruk van, Szászsebesen és Kudzsirban, melyekben 2600 ember dolgozik. Korábban a cégvezetés azt közölte, hogy a két erdélyi gyárat szeretnék részben elektromos autók alkatrészeinek gyártására átállítani.