Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Cordia International Zrt. csütörtöki tájékoztatása szerint a vállalat jelenleg 92,92 százalékban tulajdonosa a Polnord S.A.-nak, céljuk, hogy a tranzakcióval 100 százalékra növeljék részesedésüket a lengyel ingatlanfejlesztő társaságban - írja az MTI.

A Cordia kezdeményezte a Polnord rendkívüli közgyűlésének összehívását is, ahol a vállalat részvényeinek tőzsdei kivezetéséről döntenek.

A részvényeket a tulajdonosok 2020. december 21. és 2021. január 20. között ajánlhatják fel megvételre. A tranzakció tervezett napja 2021. január 25., az elszámolást 2021. január 28-ára tűzték ki. Az ajánlati ár részvényenként 3,55 zloty, ami jelentősen meghaladja a legutóbbi tőzsdei árfolyamot - közölték.

A közlemény szerint a Cordia 2019 decemberében szerezte meg a Polnord 63,7 millió részvényből álló irányító pakettjét, majd 2020 februárjában nyilvános vételi ajánlat keretében 92,92 százalékra növelte részesedését. A Cordia szerepvállalásának eredményeképpen a Polnord pénzügyi helyzete stabilizálódott és képessé vált hiteltörlesztési kötelezettségeinek zökkenőmentes teljesítésére.

A Cordia a kelet- és közép-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és befektető vállalatcsoport, amely jelent van Magyarország, Lengyelország és Románia újlakás-kínálati piacain, illetve két pilotprojekttel Spanyolországban is. A társaság a közelmúltban megvásárolta a brit Blackswan Property ingatlanfejlesztő társaságot, valamint a német bérlakás- és városrehabilitációs piacon aktív Argo Poperties NV holland társaság 18 százalékát is. Ezeket a tranzakciókat részben az MNB növekedési kötvényprogramja keretében kibocsátott kötvények révén finanszírozta a vállalat.