A cég csütörtökön azt közölte, hogy a március végével záródott pénzügyi utolsó negyedévében az adózott eredménye 260 millió dollár volt, nagyobb a szakértői várakozások átlagában szerepelt 204,7 millió dollárnál.

A hagyományos kivitelű személyi számítógépek (PC) világelső gyártójának a bevétele 48 százalékkal, 15,63 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 10,58 milliárd dollárról. Szakértők kevésbé javuló adatra, 14,33 milliárd dollárra számítottak.

QP | Quality Placement

Az amerikai Gartner piackutató cég kimutatása szerint az idei első negyedévben 32 százalékkal nőtt a személyi számítógépek értékesítése a világon.

A piacvezető az eladásokban az első negyedévben is a Lenovo volt 17,548 millió, az egy évvel korábbinál 42,3 százalékkal több személyi számítógép értékesítésével. Piaci részesedését pedig 25,1 százalékra növelte 23,3 százalékról. A Lenovo jórészt annak köszönhette eladásainak messze a piaci átlag feletti növekedését, hogy alkatrészeinek nagy részét “házon belül” gyártja, így nem volt annyira kitéve a félvezető áramkörök hiányának, mint a többi gyártó.

A rangsorban a második a HP volt az első negyedévben, piaci részesedése 21 százalékról 21,4 százalékra nőtt, míg a harmadik helyen álló Dell piaci részesedése 16,5 százalékra csökkent 19,3 százalékról.