A bejelentés szerint Sung Sik Choi személyében 2022. áprilisától új ügyvezető irányítja az LG Electronics magyarországi leányvállalatát, amely régiós központként további 10 délkelet-európai ország (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovénia) kereskedelmi tevékenységét is koordinálja.

A szakember (képünkön) karrierjét több mint 20 éve kezdte az LG-nél, és több vezetői pozíciót is betöltött a vállalat szórakoztató elektronikai üzletágában.

Az LG Electronics Inc. a szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai termékek vezető szállítója és technológiai megújítója, amely világszerte 125 helyen 77 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat 2017-ben rekordnagyságú, 55,4 milliárd dolláros (61,4 ezer milliárd koreai wonos) éves forgalmat ért el globális szinten.

Az LG négy üzleti területen tevékenykedik – szórakoztatóelektronika, mobilkommunikáció, háztartási elektronika és légkondicionáló megoldások, valamint a járműalkatrészek és a síkképernyős televíziók, mobiltelefonok, légkondicionálók, mosógépek és hűtőszekrények egyik vezető gyártója a világon.