A bevásárlást tenné érdekesebbé, kényelmesebbé a Lidl: a boltlánc ugyanis kocsmát - pubot - nyitna az egyik észak-írországi üzlete mellett, hogy a vásárlást letudva egy sörrel lazíthassanak az emberek - írja a brit Metro.

A Lidl a északír fővárosban, Belfast közelében kért építési engedélyt a pubhoz, amely az ottani üzlet mellett lesz, külön bejárattal. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az italok milyen árban lesznek, illetve, hogy a Lidl-üzletekből ismert alkoholmárkák megtalálhatóak lesznek a bárrészlegben is.

Auchanos sörfőzde

Nem a Lidl az első boltlánc, amely több fronton is igyekszik újdonságot - például kocsmát - bevetni a vásárlók elcsábítása érdekében. A Buksza (a Napi.hu szerkesztőségi blogja) korábban már írt arról, hogy az Auchan luxemburgi üzlete a vendéglátást is felvetette a palettára.

Az ominózus Auchanban van többek között van üvegházas fűszerbázis, friss, organikus alapanyagokat felhasználó pékség, gyerekeknek kialakított játszótér, edzőterem, amelyet a munkatársak és a vevők is használhatnak. Továbbá egy sörfőzdét, éttermet és borozót magában foglaló részleg is elérhető.