A szerbiai Vranje városában megnyílt új Lidl-áruház a település apró mérete ellenére kedvelt célpontja lesz több ország bevásárlóturistáinak is - derült ki a bne IntelliNews régiós hírportál beszámolójából. A városka Szerbia legdélebbi részén, a bolgár, az észak-macedón és a koszovói határ közelében található. Észak-Macedóniától például mindössze 50 kilométerre van.

A német áruházláncnak egy már a 31. boltja Szerbiában, ám minden bizonnyal különleges helyet fog elfoglalni a német Schwartz-csoport boltjainak sorában. Január közepén nyitották meg, és azóta a koronavírus-járvány ellenére folyamatosan tömegek ostromolják az áruházat.

A szerbek, főként az ország déli részén lakók azért kedvelik, mert eddig Görögországig kellett utazniuk, ha Lidlbe akartak menni.

Az itt élők utazásainak elengedhetetlen része volt a görögöknél egy jó kis shoppingolás a Lidlben vagy más diszkontáruházban. Az árak ugyanis ott alacsonyabbak annál, amennyit Szerbiában kell fizetni. Ezenfelül Vranje a határ közelsége miatt vonzza az észak-macedónokat és a koszovóikat, akik országában még nem nyitott árházat a német diszkontlánc. Az előbbi országban az utazási irodák már elkezdték szervezni a vranjei Lidlbe induló bevásárlóútjaikat.