Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A francia köztársasági elnök és a francia kormány felhívására az LVMH energiahatékonysági tervet jelentett be, hogy konkrétan és azonnal hozzájáruljon a nemzeti erőfeszítésekhez – írják a cégcsoport honlapján.

A villamosenergia-piacon jelenleg tapasztalható feszültségek - amik ezen a télen a fogyasztási csúcsok idején várhatóan fokozódni fognak - kezelése érdekében az LVMH csoport úgy döntött, hogy októbertől csökkentik villamosenergia-fogyasztást, először Franciaországban - ahol a csoport energiafelhasználása egy 150 ezer lakosú város éves áramfogyasztásának felel meg (354 000 Mwh) -, majd világszerte a teljes csoporton belül. Az LVMH szerint a cél az, hogy mintegy 10 százalékkal csökkentsék az energiafelhasználást.

A Bernard Arnault milliárdos által vezetett luxuskereskedő idén télen 1 Celsius fokkal csökkenti a hőmérsékletet üzleteiben – nyáron pedig 1 fokkal magasabb hőmérséklet mellett kapcsolnák be a klímákat. Az üzletek fűtésének csökkentése mellett a boltok világítását este 10 és reggel 7 óra között, az irodák világítását pedig este 9 órától kapcsolják ki – írja a Retail Gazette kiskereskedelmi szakportál. 

A dolgozókat arra is felszólították, hogy gondolják át a munkaszokásaikat, kapcsolják ki a számítógépeket éjszakára, és fontolják meg, hogy nem használják a lifteket és nyomtatókat.

A tervek szerint a változtatások legalább egy évig tartanak.

Ezek az intézkedések keretet jelentenek a csoport leányvállalatai számára, amelyre a sajátosságaiknak megfelelően építik fel hatékonysági terveiket. A Moët Hennessy hatékonysági terve például az energiafogyasztás 15 százalékos csökkentését célozza világszerte 2023-ra a 2021-es évhez képest, állandó paraméterek mellett.

Ma a csoport Franciaországban 100 százalékban zöldáramot használ, globálisan pedig 39 százalékban megújuló energiát.