A társaság két hete arról tájékoztatott, hogy júliusban mintegy 900, pénteki és hétvégi belföldi és európai járatot töröl. A Lufthansa most azt közölte, hogy "a megközelítőleg 80 000 járatából további 2200 járatot leállít a frankfurti és müncheni légi csomópontokon". "A törlések különösen a Németországon és Európán belüli járatokat érintik, az intézkedés nem vonatkozik a hagyományos nyaraló célállomásokra."

A légitársaság jelezte tovább, hogy változások lehetnek a meglévő járatok menetrendjében, "A légi biztonságot érintő sztrájkok, az időjárási események és a légi személyzet körében megnövekedett koronavírus-fertőzések tovább terhelik a rendszert, ami befolyásolhatja a menetrendet."

A Lufthansa azt ígéri, hogy törlés esetén haladéktalanul értesítik az utasokat.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója májusban azt mondta, hogy a koronavírus-járvány utáni munkaerőpiaci utósokk súlyosan megzavarta a cég nyári terveit. A repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgáló cégek munkahelyeket szüntettek meg a válság idején.

Ferihegyen egyelőre nincs gond

Világszerte gondot jelent a munkaerőhiány a reptereken. A legnagyobb európai csomópontokon már általánossá váltak a késések, valamint a járattörlések.

Ahogy arról korábban írtunk, bár Budapesten egyelőre nem várnak a nyugat-európaihoz hasonló káoszt az idei nyárra. A Budapest Airport két szűk esztendő után újra erőteljes forgalomnövekedést vár, a Napi.hu pedig belsős forrásból úgy értesült, itt nem készülnek sztrájkra a dolgozók.

Mint közölte lapunkkal a Budapest Airport Zrt., a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren maximum 10 percet kell várniuk az utasoknak a biztonsági ellenőrzésnél, csúcsidőben pedig 15-20 perc várakozással számolnak. Újdonság, hogy a busszal érkezőknek nyitottak egy új ajtót az A és a B terminál között, ezt azoknak ajánlják, akiknek nincs feladandó csomagjuk. Ők az A terminálon is átmehetnek az ellenőrzésen.