A Lufthansa, a Swiss, az Austrian, a Brussels Airlines és az Eurowings összesített árbevétele mindössze 1 százalékkal emelkedett, 38,1 milliárd eurót tett ki. Az üzemelés 35,4 milliárd eurójába került a társaságnak, alig százmillió euróval többe, mint egy évvel korábban. Az üzemi eredmény így 2,9 milliárd euró volt, 10 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, az adózás és pénzügyi műveletek után számolt adózott eredmény pedig 2,1 milliárd euró nyereséget mutatott, 8 százalékkal kevesebbet, mint a 2017-es pénzügyi évben.

A csoport tagjai közül a Lufthansa az előző évhez hasonlóan 1,6 milliárd euró üzemi nyereséggel zárta az évet, a Swiss 14 százalékkal 617 millió euróra javította eredményét, míg az Austrian fele akkora, 42 milliós nyereséget termelt, mint egy évvel korábban. A legrosszabbul azonban az Eurowings teljesített, amely a 2017-es 97 millió eurós nyereség után tavaly 178 milliós veszteséggel üzemelt.

A Lufthansa-csoport hangsúlyozta: eredményeik bár elmaradnak a 2017-es évtől, azok megfelelnek az előzetes várakozásoknak. A rossz eredmény a vártnál kisebb kapacitásbővítésből adódik - közölték.