Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Tiffany részvényeseinek szerdán tartott rendkívüli ülésén a döntő többség rábólintott az eredeti javaslathoz képest alacsonyabb LVMH vételi ajánlatra, amivel egy több mint egy éve tartó huzavonát sikerült lezárni.

A francia luxuscikk-forgalmazó konszern és az amerikai ékszerkereskedelmi vállalat között folyó tárgyalások ténye tavaly októberben vált ismertté. Akkor az LVMH részvényenként 120 dolláros kivásárlási árral kereste meg az amerikai céget, amely kezdetben hezitált, de miután a francia cég egy hónapon belül 130 dollárra, majd 135 dollárra emelte ajánlatát, a Tiffany vezetése elfogadta azt.

A Tiffany részvényeseinek a többsége azonban jobb pozíciót akart kiharcolni. Több kardcsörte után volt olyan pillanat szeptemberben, amikor az LVMH már azt közölte, hogy visszakozik az egész ügylettől.

A szerdán jóváhagyott megállapodás szerint az LVMH 131,5 dollárt fizet egy Tiffany-részvényért, amivel a céget 15,8 milliárd dollárra értékeli. E mellett a Tiffany saját részvényeseinek 58 cent osztalékot fizet részvényenként.

A 183 éves múltra visszatekintő amerikai Tiffany ékszeripari vállalat megvásárlása a francia LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton SE) konszern eddigi legnagyobb akvizíciója.