A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat két részre bontja a 2,5 milliárd forintot. A Magyar Falu Program keretében, az "Irány a pálya" program 500 millió, míg a sportparkok építését célzó program pedig 2 milliárd forinthoz jutott.

A Miniszterelnökség még tavaly augusztusban közölte, hogy a kistelepüléseken élők életminőségének javítása érdekében a kormány 2 milliárd forinttal támogatja sportparkok építését, a Magyar Falu Program keretében. Szintén tavaly augusztusban nyilatkozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a Magyar Falu Programon belül a vidéki utak felújítására és a falusi közösségi szolgáltatások javítására 75-75 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi költségvetésben.

Idén februárban pedig két kormányhatározat intézkedett a Magyar Falu Programról. Az első az idei költségvetésben rendelkezésre álló 40 milliárd forint pályázatainak kidolgozását tartalmazza, ennek a határideje február 20 volt. A kiírások megjelentetésére nem szerepel határidő, de azokat "ütemezetten" kell közzétenni. A másik határozat szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek március 15-ig kell - keretmegállapodás alapján történő - feltételes közbeszerzést kiírnia az útfelújításokra.