Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb 90 ezer okos parkolóhely kialakításáról írt alá megállapodást a ZTE kínai telekommunikációs vállalat közlekedéstechnológiai leányvállalata és a magyar EPS Global Zrt.

Az EPS Global többségi tulajdont szerzett a ZTE kínai leányvállalatával létrehozott projekttársaságban.

A közösségi közlekedés fejlesztése mellett a gépjárműpark irányítása és a parkolási helyzet tartós megoldása egyre nagyobb jelentőségű az 1,3 milliárd lakosú Kínában. A közlemény szerint ezt a helyzetet ismerte fel az EPS Global Zrt., amelynek a kínai ZTE közlekedéstechnológiai leányvállalatával létrehozott vegyesvállalata, a ZTE EPS Smart Parking Company Limited 2016 márciusában 20 éves koncessziós jogot nyert el a Csiangszu tartománybeli Jangcsung városban.

A projekt megvalósításához jelentős saját tőkére volt szüksége a magyar anyavállalatnak, amit a GB & Partners 1,5 milliárd forinttal finanszírozott az általa kezelt EXIM Exportösztönző Tőkealapból. (Mitől okos az okosváros?)

A projekt első fázisa túljutott a kivitelezésen és a rendszerintegráción, jelenleg a használatba-vételi eljárás és a rendszer próbaüzeme zajlik, amely hamarosan lezárul és elindul Kína első PPP smart parking projektje. A város teljes területét lefedő projekt keretében a ZTE EPS kiépítette azt az új parkolási infrastruktúrát, amely a speciális szoftveren és szerverparkon túl egy modern irányítóteremből, valamint intelligens jelző- és érzékelő rendszerből áll.

A közlemény szerint a konzorcium négy kínai városi önkormányzattal folytat tárgyalásokat, így hamarosan várható a következő koncessziós megállapodások megkötése, amelyhez a felek további 20 millió euró finanszírozásban állapodtak meg.