Az új központ 5200 négyzetméteres munkaterülettel rendelkezik majd, ezzel közel megtriplázza a jelenlegi vecsési létesítmény alapterületét, feldolgozási kapacitása pedig eléri a közel 3000 darab csomagot óránként. A beruházás következtében a UPS Magyarország kiscsomag- és teheráru üzletágának központjai egyetlen létesítménnyé olvadnak össze, így több mint 140 UPS-alkalmazottat foglalkoztatnak majd egy központi helyen.

A központok személyzete 2016 decemberében költözhet majd az új épületbe, amely 2017 januárjától fog teljesen üzembe állni.

Az új épület a UPS 2019-ig tartó 2 milliárd dolláros európai befektetési tervének részeként valósul meg.

A UPS Magyarországon

A UPS 1989-ben az In Time Kft. szállítási szolgáltató képviseletén keresztül lépett a magyar piacra. Saját leányvállalatát 1997 novemberében alapította meg. 2013-ban, a UPS felvásárolta a Cemelog Zrt.-t, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb gyógyszer-logisztikai vállalatát. A UPS több mint 350 embert foglalkoztat Magyarországon hét létesítményében, szállítmányozási flottája közel 80 járművel rendelkezik, kiscsomag szállítást, ellátási lánc megoldásokat és gyógyszer-logisztikai szolgáltatásokat is biztosít.