Az OMV benzinkútjait a BMW, a Daimler, a Ford és a Volkswagen autógyár közös vállalata, az Ionity szereli fel elektromos gyorstöltő-állomásokkal. Az első ilyen állomás üzembe helyezése a jövő év első felében várható - írta az MTI.

Az Ionity 2020-ig négyszáz töltőállomást tervez létesíteni szerte Európában benzinkút hálózatokkal és autópálya pihenőhelyek üzemeltetőivel létesített partneri viszony keretében. Németországban például a Tank & Rast pihenőhely üzemeltetővel, Észak-Európában pedig a Cercle K kiskereskedelmi lánccal működik együtt az Ionity a töltőállomások létesítésében.

QP | Quality Placement

Az OMV a kelet- és közép-európai fő közlekedési utak mentén autópályákon és városközpontokban tervez elektromos töltőállomásokat létesíteni benzinkútjainál. Minden benzinkúton legalább két vagy három 350 kilowatt teljesítményű elektromos gyorstöltőállomást helyeznek majd el.

A cég kétezer benzinkutat üzemeltet tíz országban, ebből 420-at Ausztriában. Az elektromos töltőállomással felszerelendő benzinkutak számát nem adta meg pénteki közleményében az OMV, és nem kommentálta a negyven kút felszereléséről elterjedt médiaértesüléseket.