Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Maldív-szigeteken jelenleg a négy legnagyobb luxusjacht orosz tulajdonban van - derül ki a Bloomberg hajózási adatok alapján készült elemzéséből. A SuperyachtFan.com szerint a legnagyobb, a 459 láb (140 méter) hosszú Ocean Victory, Viktor Rasnyikov acélmágnásé, míg egy másik, a 238 láb hosszú Clio az alumíniumiparban érdekelt Oleg Deripaszkáé.

A 465 láb hosszú Nord, amely egy másik acélmilliárdos, Alekszej Mordasov tulajdonában van, a Seychelle-szigeteken van, miután a Maldív-szigetekről kihajózott - derül ki az adatokból. Andrej Kosztyin orosz bankár Sea Rhapsody nevű hajója a szigetlánc felé tart, miután február 18-án elindult Törökországból.

A Superyacht Group iparági megfigyelő szerint a globális szuperjacht-flotta 7-10 százaléka orosz tulajdonban van. A Maldív-szigeteken a tavaly ilyenkor mért 19-ről 10-re csökkent a jachtok száma, míg a Seychelle-szigeteken, a pálmafákkal szegélyezett szigeteiről és homokos strandjairól ismert egykori brit gyarmaton 5-ről 12-re emelkedett. 

A hajók kimenekítése, akkor kezdődött, amikor az Egyesült Államok jelezte, hogy az Ukrajna elleni katonai invázió miatti szankciós kampány részeként célba veszi az orosz oligarchák vagyonát. Joe Biden elnök keddi, kongresszusi beszédében azt mondta, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei arra készülnek, hogy lefoglalják a gazdag, politikai kapcsolatokkal rendelkező oroszok jachtjait, luxuslakásait és magánrepülőit.

"Eljövünk az önök jogtalan nyereségéért" - mondta Biden. 

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.