Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bécsi fogyasztótájékoztatási egyesület (VKI) az osztrák szociális minisztérium utasítására perelte be a Mannert a Mozart golyó ízét idéző, csokoládéval bevont bécsi nápolyi forgalmazási gyakorlata miatt - írja az MTI.

A törvényszék a VKI-nak adott igazat, és félrevezetőnek ítélte meg a Manner Mozart mignon ostyájának csomagolását, de az ítélet egyelőre nem jogerős. A Manner nyilatkozatban jelentette be, hogy "természetesen" jogorvoslatot fognak benyújtani az ítélet ellen.

Csalóka csomagolás

Az döntéshozatal során többféle Manner nápolyit hasonlítottak össze, ami rámutatott a nápolyitípusok közti - nem csak ízbeli - eltérésekre. A Mozart mignon típusú tasakokat három másik ízű Manner nápolyival mérték össze, amelyeket ugyanakkora csomagolásban forgalmaznak; ezek egységesen négyszáz gramm ostyát tartalmaztak, a Mozart mignon féle zacskókba azonban száz grammal kevesebb finomságot rejtettek.

Az ítéletre reagáló nyilatkozatában a Manner felhívta rá a figyelmet, hogy a 300 grammos nettó tömeg "nagyon jól olvasható" a Mozart mignon nápolyi csomagolásán. Hangsúlyozták továbbá, hogy a 300 és 400 grammos kiszereléseket ugyanakkora, de nem ugyanolyan csomagolásban forgalmazzák, ezért szerintük a csomagolás semmi esetre sem nevezhető félrevezetőnek.