A floridiai Tampában a Caspers Company tulajdonában lévő hely munkaerőgondokkal találta szemben magát, ezért úgy döntöttek, hogy 50 dollárt (15 ezer forintot) fizetnek pusztán azért, ha valaki legalább az állásinterjújukra elmegy. Az ingyen pénz ellenére az étteremnek állítólag még mindig gondot okoz, hogy embereket találjon - számol be a Fox News a szokatlan ajánlatról.

A franchise-jog tulajdonosa lényegében a 22-es csapdájának nevezte a helyzetet, mivel az üzlet fellendült, így a szokásosnál is több dolguk van, de közben szenvednek a létszámhiánytól. Vagyis hiába lenne rengeteg vendég, nem tudják őket kiszolgálni. 

Meglepő módon az 50 dolláros ajánlat állítólag nem sok jelentkezőt vonzott. Az üzletvezetője azt mondta, hogy más felvételi erőfeszítések jobban bejöttek, beleértve a dolgozói ajánlási programokat, a felvételi bónuszokat és azt, hogy az emberek sms-ben jelentkezhetnek a munkalehetőségre.

Azt is elmondta, hogy emelte a kezdő béreket, hogy több munkavállalót vonzzon. Az étterem előtt lévő táblán most az áll: "Felvétel ma 11,50 dollár/óra", ami 3500 forintos órabérnek felel meg. 

Pár hónapja az amerikai gyorsétteremlánc bejelentette, hogy új, olcsóbb menükkel próbálja javítani az eladásait.