Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A McDonald's hétfőn jelentette be, hogy David Fairhurst is elhagyja a vállalatot. A bejelentést már az új CEO, Chris Kempczinski szignózta, aki a titkos párkapcsolat miatt lapátra tett Steve Easterbrookot váltotta a vezetői székben - írja a Forbes.

Fairhurst akkor lett a hr-igazgató, miután Easterbrookot kinevezték CEO-nak. Az amerikai Forbes ugyan kereste a McDonald'sot, hogy magyarázatot kapjanak, miért távozik a hr-igazgató, de azt a választ kapták, hogy magánügyeket a cég nem kommentál. Azt nem tudni, hogy Fairhurstnek mi volt a szerepe a kirobbant botrányban, sem azt, hogy miért adta be a felmondását.

Hétfőn a McDonald's részvényei 3 százalékpontot csökkenést mutattak. Amerikában rengeteg cégnek van házon belüli randizást tiltó szabályozása, azért, hogy elkerüljék a félreértéseket és a munkahelyi szexuális zaklatásos pereket. Ez utóbbi a McDonald'snál nem ismeretlen, a hr-részleget többször vádolták azzal, hogy nem képesek megakadályozni az éttermeikben a zaklatásokat. Válaszul a cég trainingeket indított és létrehozott egy hotline-t, amelyen a személyzet közvetlenül jelentheti, ha zaklatás áldozatául esnek.

A kirúgott CEO a Forbes értesülései szerint hat hónapnyi végkielégítést kap, tavalyi kereste 16 millió dollár volt.