Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A McDonald’s lengyelországi éttermeiben általánosan felemelte árait, ami ugyan szinte már megszokott az országban, de a mostani áremelés elég durva - derül ki a Business Insider Polska tudósításából. Most húsvét után történt az áremelés, és hogy mi az ok ennek, azt nem tudni. A szakértők arra gyanakodnak, hogy a cég a néhány hónappal ezelőtt bevezetett cukoradóból fakadó többletkiadását hárította át vendégeire.

Az úgynevezett jó árú termékek körében nőttek elsősorban az árak, a hamburger például 4 zloty helyett most 5-be kerül (egy zloty 79 forintot ér), a cheeseburger és a jalapeno burger 4,5 zloty helyett 5,5 zlotyba, a csirkeburger 5 helyett 6 zlotyba.

Janusz Piechocinski miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter is felfigyelt erre az áremelésre és látva a mértékét feltette a kérdést a Twitteren, hogy az infláció 3,5 százalékos-e. A további emelések: a Happy Meal 13,50 helyett 14,90, a McRoyal 13,4 helyett 13,90,a McCsirke 12,40 helyett 13,2 zloty, a kis sült krumpli 7,3 helyett 7,6 zloty lett és minden menü ára emelkedett.