Az amerikai fellebbviteli bíróság elutasította a Fight for $15 nevű csoport azon állításait, hogy a cég 2019-es munkaügyi megállapodása nem felel meg a jogszabályoknak. A szakszervezeti csoport nem tudta bizonyítani azt az állítását, hogy a McDonald's felelősségre vonható a franchise-partnerei által alkalmazott törvénytelen munkaügyi gyakorlatokért.

A Fight for $15 azzal is érvelt, hogy a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Tanácsának (NLRB) egyik tagja, aki részt vett a megegyezés jóváhagyásában, mivel esetében felmerül az összeférhetetlenség kérdése. De a csoport ezt az állítást sem tudta sikeresen bizonyítani a bíróság szerint.

A Fight for $15 által szervezett tüntetések 2012-ben végigsöpörtek az országon, a dolgozók 15 dolláros órabért követeltek. A csoport abban az évben kezdett panaszt tenni az NLRB-nél a McDonald's franchise dolgozói nevében, akik azt állítják, hogy kirúgták őket vagy fegyelmi büntetést kaptak, mert részt vettek a munkaszervezésben.

Az NLRB 2014-ben eljárást indított a McDonald's és számos franchise-tulajdonos ellen. Az ügyet az Obama-korszak NLRB azon kísérletének egyik főpróbájaként tekintették, hogy kiterjesszék azokat a körülményeket, amelyek esetén a vállalatok a franchise- vagy szerződéses munkavállalók "közös munkáltatóinak" tekinthetők, és így kötelezhetők a szakszervezetekkel való tárgyalásra, és felelősségre vonhatók a munkajogi jogsértésekért.

A McDonald's tagadta a jogsértést, és fenntartotta, hogy nem gyakorol elegendő ellenőrzést a franchise-üzemeltetők felett ahhoz, hogy közös munkáltatónak lehessen tekinteni azok alkalmazottjait. 

A szövetségi munkaügyi törvények értelmében a testület a szakszervezetek vagy az ügyben érintett munkavállalók tiltakozása ellenére is rendezheti a vállalkozásokkal szembeni követeléseket.