A videójáték-adaptáció folytatása, a Sonic, a sündisznó 2. eddig összesen 141 millió dollárt termelt, így a többi hulladékot, Morbiust és a Rohammentőt is maga alá gyűrte.

A kék sün ezzel az eredménnyel saját magát is lepipálta, hiszen az első rész 2020-ban 70 milliós bevétellel indított. „Az erős kritikákkal és a nagyon kedvező nézői visszajelzésekkel együtt a Sonicnak a továbbiakban is kitűnő heteket jósolok” – mondta a port.hu szerint David A. Gross, a Franchise Entertainment Research nevű konzultációs cég vezetője.

Az első Sonic végül összesen 319 milliót hozott világszerte (aztán sajnos a Covid megállította a diadalmenetet), saját hazájában elért eredményével (149 millió dollár) pedig felállította a legjövedelmezőbb videójáték-adaptáció rekordját az észak-amerikai mozikban.

Ezzel szemben egyáltalán nem örülhetett a Morbius című antiszuperhősfilm stúdiója, hiszen a film bemutatása második hétvégéjére a korábbiakhoz képest orbitális, 74 százalékos eséssel mindössze 10,2 milliót ért el.

Még ennél is gyengébb eredményt hozott a Rohammentő című Michael Bay-opus, aminek 8,7 milliós bevétele az észak-amerikai jegybevételi toplista negyedik helyére volt elég (a harmadik helyet 9,2 milliós eredménnyel Az elveszett város című Sandra Bullock-film szerezte meg).