Az új megállapodás lehetővé teszi az UniCredit számára, hogy bankjai és lízingcégei révén további 340 millió eurós finanszírozást kínáljon innovatív vállalatoknak Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában és Szerbiában. Az eredeti 160 millió eurós hitelkeretösszeget beleértve a kkv-k és a közepes tőkeerejű vállalkozások már összesen félmilliárd eurónyi hitelkerethez juthatnak hozzá.

A tranzakció a Horizon 2020, az EU kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját meghatározó keretprogram és az európai beruházási terv alappillérét képező Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) támogatását élvezi.

A Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában működő bankok az EIF által a Horizon 2020, az EU kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját meghatározó keretprogramja alapján nyújtott garancia támogatását élvezik, míg Bulgáriában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) keretében nyújtják a garanciát.

Az emeléssel mától több mint 500 innovatív kkv részesülhet az UniCredit 13 leányvállalata által biztosított új finanszírozási lehetőségekből, nyolc különböző országban - mondta Pier Luigi Gilibert, az EIF vezérigazgatója.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.