A jövőben már nem fogadja el az Egyesült Királyságban kibocsátott Visa-hitelkártyákat az Amazon - írja a Reuters.

A világ egyik legnagyobb online kereskedője szerint a Visa túl magas tranzakciós díjakat számol fel, ezért január 19-től nem fogadják el az általuk kiadott kártyákat.

Az Amazon vásárlói azonban továbbra is használhatják a Visa betéti kártyákat, a MasterCard és az Amex hitelkártyákat, valamint az Eurocardot is - közölte a vállalat.

A "pórul járt" vállalat a lapnak azt mondta:

nagyon csalódottak vagyunk, hogy az Amazon azzal fenyegetőzik, hogy a jövőben korlátozza a fogyasztók választásai lehetőségeit

,ezért most azon dolgoznak, hogy a kártyatulajdonosok mégis igénybe jutják venni az e-kereskedő Egyesült-Királyságban is jól futó szolgáltatásait.

Az Amazon lépése most arra késztette a brit kereskedelmi bizottságot, hogy felszólítsa a kormányt a brit-EU kereskedelmi megállapodás javítására.

A Reuters szerint az elemzők úgy vélik, hogy a brit szabályozó hatóságokat kell cselekvésre buzdítani, hogy újravizsgálják ezeket a díjakat. A Brexit óta ugyanis az Egyesült Királyságban már nincs érvényben a kártyakibocsátók által felszámított díjakra vonatkozó felső határ.

Tavaly év végén csak az Egyesült Államokban 343 millió, és mintegy 798 millió Visa-kártya volt forgalomban az államokon kívül.