Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége szerdán közölte, hogy a bírság miatt 2,8 milliárd dollárral megemeli a jogi kiadásokhoz kapcsolódó céltartalékait, ami 2,7 milliárd dollárral, részvényenként 1,35 dollárral csökkenti tavalyi eredményét.

A Morgan Stanley tavaly 6,2 milliárd dolláros nyereséget ért el, részvényenként 2,96 dollárt, rendszeres tevékenységéből.

Ezzel még nem ért véget a hat legnagyobb amerikai befektetési bank közül a legkisebb Morgan Stanley vesszőfutása: egyfelől még pontosítani kell az elvi megállapodás bizonyos feltételeit, másfelől a kormánnyal kötött alku nem terjed ki a bajba jutott jelzáloghitelesek megsegítésére.

A 2008-as pénzügyi világválság kirobbanásához vezető szabálytalan tevékenységük miatt megvádolt legnagyobb amerikai bankok a kormánnyal kötött megállapodások eredményeként eddig összesen mintegy 130 milliárd dollárt fizettek ki bírság és kártérítési kötelezettség gyanánt, illetve egyéb jogi költségként. Eric Holder amerikai igazságügyi minisztérium a múlt héten 90 napos határidőt adott az ügyben eljáró szövetségi ügyészeknek annak eldöntésére, hogy vádat tudnak-e emelni konkrét személyek ellen a 2008-as válságban játszott szerepük miatt.