A Harvey Weinstein társalapító szexuális zaklatási botrányába beleroppant cég március 20-án kért csődeljárást, mert kihátrált a Maria Contreras-Sweet és Ron Burkle vezette befektetőcsoport a vállalkozás megvásárlásából, mivel kiderült, hogy a korábban ismert 225 millió dolláros adósságán kívül - amelyet a vevők átvállaltak volna - a produkciós cég további több tízmillió dolláros adósságot halmozott fel. A befektetőcsoport 220 millió dollárt fizetett volna a cégért - írta a portál.

Egy újabb befektetőcsoport, a Lantern Capital Partners előállt egy 310 millió dolláros kezdeti vásárlási ajánlattal. A még esetleg érdeklődő vevők április 30-ig jelenthetnek be magasabb összegű vételi ajánlatot. Ha többen jelentkeznek, május 4-én árverést tartanak.

QP | Quality Placement

Az eladásból származó bevételből fizetnék ki Weinstein hitelezőit és azokat, akik beperelték a vállalatot a filmmogul szexuális zaklatási botrányában játszott szerepe miatt.

A bukott filmcézár ellen New Yorkban, Los Angelesben és Londonban is rendőrségi vizsgálat folyik a bejelentések alapján.

A kép forrása: AFP/Yann Coatsaliou