Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A második legnagyobb amerikai bank részvényenként 1,09, összesen 4,8 milliárd dolláros eredményt ért el. A mostani részvényenkénti 1,09 dolláros adat jóval magasabb az elemzők által várt 71 centes előrejelzésnél.

Az előző év hasonló időszakát részvényenkénti 28 centes, összesen 2,72 milliárd dolláros eredménnyel zárta a bank, az első negyedéves eredmény 3,33 milliárd dollár volt - jelentette a Bloomberg.

 

A teljes nettó bevétel eközben 2 százalékkal 25,1 milliárd dollárra apadt.

A második negyedéves eredményadatot részvényenként 36 centtel szépítette a hitelveszteségekre elkülönített céltartalék 1,5 milliárd dolláros csökkentése. Részvényenként 14 centes mínuszt hozott viszont az az 550 millió dolláros tétel, amelyet a brit alkalmazottak bónuszai után kellett befizetnie adóként a cégnek.

Jamie Dimon elnök szerint annak ellenére, hogy a fogyasztói hiteleknél érezhető a nemfizetési arány javulása, a nem teljesítések magas szinten ragadtak, s ez nem összeegyeztethető hosszabb távon a bank üzleti modelljével. A lakossági területen megtermelt jutalékok és a bankkártya üzletág bevételei is több, mint 50 százalékos visszaesést mutattak. A vállalati üzletággal viszont kifejezetten elégedett volt az elnök, mondván, jelentősen tudták csökkenteni a céltartalékok állományát, s úgy tűnik, az ügyfelek meglehetősen egészséges képet mutatnak - tudósított a Marketwatch.