Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Aldi Hollandiában megnyitotta első teljesen önkiszolgáló áruházát Aldi Shop & Go néven Utrechtben - adta hírül a European Supermarket Magazine kiskereskedelmi szakportál. Az új boltban a polcokon és a mennyezeten érzékelők sorozata követi nyomon a vásárlók manővereit. Mindent látva, amit az áruházban csinálnak.

Aki vásárolni akar ebben a boltban, annak le kell töltenie egy QR-kódot, amit az Aldi Shop & Go alkalmazás generál. Ezt követően minden árut bepakolhat közvetlenül a bevásárlószatyrába, majd távozóban a QR-kódot ismét leolvasva fizethet. Minden automatikusan és érintés mentesen történik.

Új korszak kezdődött

Az Aldi Netherlands szerint ennek a tesztelő áruháznak a megnyitásával új szakaszába lépett a vásárlás új módja, amit a vevők először tapasztalhatnak meg. Jan Oostvogels, az Aldi Holding B.V. vezérigazgatója természetesen boldog, hogy ezt az innovációt éppen az ő cégénél vezetik be. Szerinte eljött a könnyű és gyors vásárlás korszaka.

A technológiát, beleértve az alkalmazott mesterséges intelligenciát is, a Trigo Vision vállalatnál fejlesztették ki. Ez garantálja, hogy nem része a megoldásnak arcfelismerő, retinaszkennelő vagy bármilyen más biometrikus azonosító rendszer.