Úgy tűnik, a Toyota visszahívási botrányai nem erodálták jelentősen a világ legnagyobb autógyártójának imázsát. Az amerikai autósok egyik fontos információforrása, a Consumer Reports magazin közzétette friss toplistáit, amiből az derül ki, hogy a vásárlók továbbra is Toyota Priust tartják a leginkább környezetbarát autónak.

Ez a típus hetedik éve vezeti a "zöld" autók sorrendjét, amit most annak ellenére megőrzött, hogy a cég 437 ezer új Priust rendelt a szervizekbe, mert bizonyos esetekben lassan reagál a fékjük a vezető pedálnyomására.

Az összesített listán is egy Toyota-gyártmány, a Lexus LS460L lett az első. A vállalat két modellje, a Highlander és a RAV4 terepjárók azonban kikerültek a minősített autók közül, mivel a vállalat a gázpedál- és fékhibák miatt felfüggesztette értékesítésüket.

A legjobb ár/érték arányú autók versenyében is jól szerepelt a Toyota - az autósok szerint a Prius holtversenyben a Honda Fittel (Európában Jazz néven kapható) első lett ebben az összehasonlításban.

A Consumer Reports tesztelői egyébként nem tapasztalták az általuk vezetett Toyotákon a visszahívásokhoz vezető hibákat.