Több milliónyi méh, amelyet a Delta légitársaság járatán szállítottak, elpusztult az extrém hőségben, miután a kifutópályán hagyták őket Atlantában - számolt be a Business Insider az Alaska Public Media nyomán.

Az alaszkai Anchorage-ba tartó, mintegy 5 millió méhből álló szállítmányt szállító Delta Air Lines-gépét kénytelen voltak átirányítani Atlantába. A méhek többsége a georgiai városban pusztult el.

A 200 ládányi szállítmány, amelyet a Sarah McElrea, a Sarah's Alaska Honey cégtől 300 alaszkai méhész nevében rendelt meg, 800 kiló méhet szállított, és becsült értéke 48 ezer dollár volt.

A ládáknak a kaliforniai Sacramentóból kellett volna a washingtoni Seattle-n keresztül az anchorage-i repülőtérre érkezniük. A méhek azonban nem fértek fel a Seattle-be tartó járatra, és ehelyett a Delta atlantai csomópontján átirányították őket.

A méheknek egy hűtőtáskában kellett várakozniuk, de másnap átvitték őket a leszállópályára, mert attól tartottak, hogy az állatok megszöknek. Csakhogy Atlantában 27 Celsius fok volt a hőmérséklet aznap, amikor otthagyták őket.