Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyarhoz hasonlóan a romániai Lidl-hálózat is emeli a béreket - idézi a Maszol.ro magyar nyelvű erdélyi hírportál a Ziarul Financiar román gazdasági lap hírét. A béremelés mellett a jelenleg 5 ezer embernek munkát adó román Lidl terjeszkedést tervez, 10 boltot nyitnak és további félezer alkalmazottat vesznek fel.

A romániai Lidl-egységek üzletvezetőinek fizetése a cikk szerint havi bruttó 7 ezer lejtől indul, plusz kapnak egy szolgálati autót. A román boltvezetők fizetése forintra átszámolva közel 480 ezer forintot jelent. Ezzel szemben a magyarországi Lidl-boltok vezetői jóval többet kapnak, havi bruttójuk elérheti a 674 ezer forintot, valamint nekik is jár autó.

Hogyan kap egy magyar bolt vezetője 674 ezres bruttót?

A magyar Lidl vezetője, Grósz Jenő még tavaly ősszel beszélt arról, hogyan lehet elérni a 674 ezer forintos bruttót a boltláncnál. A vezérigazgató azt mondta, hogy amikor egy munkavállaló belép a vállalathoz, akkor a munkaszerződés megkötésekor - bizonyos pozícióknál - három évre előre tudja, hogy mennyit fog keresni. Tehát van egy belépési bér, rá egy évre van egy emelés, és rá két évre még egy. Vagyis mindenki előre tudja, mennyivel lesz több egy, illetve két év múlva a bére.

Közölte azt is, hogy a Lidl 164 magyarországi boltjában 173 üzletvezető dolgozik, közülük 44-en keresnek bruttó 674 ezer forintot. Ez úgy jön ki, hogy a bruttó alapbérük 636 ezer forint, arra jön rá a bruttó 37 856 forintnyi cafeteria (8 órásra nettó 8 ezer forint Erzsébet-utalvány és nettó 17 174 forint a Lidl-kártyára), ami összesen bruttó 673 856 forint. Ha valaki legalább három éve a Lidl-nél dolgozik üzletvezetőként, akkor kaphatja meg a havi 674 ezres bruttót.