Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Amazon közel áll a megállapodáshoz, hogy felvásárolja a hollywoodi MGM Holdings stúdiót közel 9 milliárd dollárért, beleértve az adósságállományt is - tudta meg a Wall Street Journal az ügyet ismerő forrásoktól. Az üzlet a némafilmes korszakban alapított filmgyártó céget az e-kereskedelmi óriás streaming eszközévé tenné.

A helyzethez közel álló személyek szerint már ezen a héten bejelenthetik a megállapodást, feltéve, hogy a tárgyalások nem buknak el az utolsó pillanatban.

A magántulajdonban lévő MGM-et tavaly decemberben 5,5 milliárd dollárra értékelték, beleértve az adósságait is. A részvények árfolyama az elmúlt napokban az egekbe szökött, a május közepi 105 dollárról, mielőtt a tárgyalásokról beszámoltak, hétfő reggel nagyjából 140 dollárra emelkedett részvényenként. A részvények árfolyama hétfő délután elérte a 150 dollárt, miután a The Wall Street Journal beszámolt a várható üzletről.

Az Amazon és az MGM közötti tárgyalások az év eleje óta folyamatosan zajlanak. A studiócég igazgatótanácsát vasárnap este tájékoztatták az ügyről - mondta egy, a helyzethez közel álló személy. Nincs garancia arra, hogy végül megállapodásra jutnak.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!