A maratoni hosszúságú közgyűlésre rekordszámú, több mint 9 ezer részvényes érkezett, ahol - a korábbi évekhez hasonlóan - több küldött az atomenergia-termelés elhagyását célzó indítványt nyújtott be. A kezdeményezés ugyan 89 százalékos elutasítás mellett elbukott, de a márciusi földrengést és szökőárat követő válság miatt többen is hangot adtak az atomenergiával kapcsolatos nyugtalanságuknak.

A vállalat igazgatótanácsának elnöke, Kacumata Cunesiha bocsánatkéréssel nyitotta meg az ülést és elmondta: azon dolgoznak, hogy a lehető leghamarabb megoldják a válságot. "Őszinte bocsánatkéréssel fordulunk részvényeseinkhez és a japán társadalomhoz, amiért ennyi nyugtalanságot okoztunk az atomerőmű-baleset, illetve az energiahiány miatt". Az elnöki szavakat gyér taps fogadta és egyes részvényesek bekiabálásokkal fejezték ki nemtetszésüket.

Ezt követően többen kérdésekkel bombázták Kacumatát: egy könnyeivel küszködő nő azt kérte számon az elnökön, hogy miért nem mondott le már március 11-én. Egy másik részvényes abbéli véleményének adott hangot, hogy a teljes vezetésnek "bele kellett volna ugrania a reaktorba és meghalnia". Egy harmadik pedig elmondta: egy régebbi korban a teljes igazgatótanácsot rituális öngyilkosságra, szeppukura kényszerítették volna.

Nem mindenki támogatta azonban az atomenergia elhagyását. Egy jokohamai férfi, aki márciusban azért vett egy darab Tepco részvényt, hogy részt vehessen a társaság közgyűlésén, a Reutersnek így nyilatkozott: "Nehéz döntés, de nem gondolom, hogy Japán megengedhetné magának, hogy lemondjon az atomenergiáról. A márciusi áramkimaradások ezt bebizonyították. Inkább olyanná kell válnunk, mint Németország vagy Franciaország".

A vállalat felelősségvállalásának mértékéről szóló kérdést az igazgatótanácsi elnök a vállalati elnökre hárította - a küldöttek nem kis mulatságára. Egyes elemzői vélemények szerint a Tepconak benyújtott kárigények összege meghaladhatja a 100 milliárd dollárt. A japán kormány júniusban döntött a vállalatnak nyújtandó mentőcsomagról, amelyet most a parlamentnek kell megszavaznia. Az ellenzék és több kormánypárti képviselő is a segélyprogram megakadályozását, vagy legalábbis módosítását helyezte kilátásba. A nemzetközi hitelminősítők már korábban bóvli kategóriába rontották a társaság adósi besorolását, így aligha remélhet piaci forrásokat a kárigények kielégítésére.

A március 11-i kettős természeti csapás hatására három fukusimai reaktor is túlhevült, ami a fűtőanyagok leolvadásához vezetett. A környezetet veszélyeztető sugárfertőzés elől több tíz kilométeres körzetben 80 ezer lakost menekítettek ki.

A katasztrófa óta a Tepco részvényeinek árfolyama 85 százalékkal esett, így a vállalat piaci értéke mintegy 36 milliárd dollárral csökkent.