Dietrich Möller, a Siemens oroszországi és közép-ázsiai elnöke a TASZSZ-szal közölte, hogy a Német Kezdeményezés konzorcium kész a kínaiakkal közösen részt venni a Moszkva-Kazany szuperexpressz finanszírozásában, különös tekintettel a gördülő elemekre, a jelző- és biztonsági berendezésekre, és a Sinarával öt éve működő urali vegyesvállalata (Ural Locomotives) gyártaná ezeket.  Möller nem zárta ki egy háromoldalú együttműködés létrehozását sem a kínai CRCC-vel.

A Moszkva-Kazany szuperexpressz teljes hossza 770 kilométer lesz, amelyen a szerelvények óránként 350-400 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak, így az utazási idő a jelenlegi 14 óráról 3-3,5 órára rövidülne. A projekt teljes költségét 1068 ezer milliárd rubelre (16,9 milliárd dollár) becsülik.

Ez azonban csupán a kezdete egy sokkal ambiciózusabb vonalnak - a kazanyit meghosszabbítva hoznák létre a Moszkvát Pekinggel összekötő vasúti járatot, amelynek hossza 7769 kilométer lesz, az utazási idő a jelenlegi 1304 óra helyett 32,8 óra, utasforgalma pedig évente eléri a 195 millió főt.