Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Moderna az amerikai Massachusetts-i kerületi bíróságon és a németországi Düsseldorf tartományi bíróságán perelt, ahol a BioNTech székhelye található - olvasható a portálon.

A Moderna és a Pfizer is mRNS alapú vakcinák, amelynek alapja leegyszerűsítve az, hogy a koronavírussal szembeni ellenanyag-termelési információkat RNS-ek továbbítják az emberi szervezetben.

Azért indítjuk ezeket a pereket, hogy megvédjük azt az innovatív mRNS technológiai platformot, amelynek megalkotásában úttörő szerepet játszottunk, amelybe több milliárd dollárt fektettünk be, és amelyet a Covid-19 világjárványt megelőző évtizedben szabadalmaztattunk

- mondta Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy ez a munka biztosította azt, hogy a járvány kitörése után villámgyorsan állítsanak elő hatékony oltásokat.

A Moderna 2020-ban azt mondta, hogy nem fogja érvényesíteni a Coviddal kapcsolatos szabadalmait amíg tart a járvány, idén márciusban azonban már azt közölték, hogy elvárják a - nem alacsony vagy közepes jövedelmű országokban - termelő gyártóktól, hogy tartsák tiszteletben a cég szellemi tulajdonát.

A Moderna ugyanakkor nem vonatná vissza a piacról a Pfizer vakcináit, hiszen a védekezésben azokra is nagy szükség van.

Jerica Pitts, a Pfizer szóvivője azt mondta, hogy a vállalat egyelőre nem kapta meg a keresetet, és "jelenleg nem áll módjában nyilatkozni".