Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jócskán megfizetnek a Morgan Stanley bankárai, amiért WhatsAppon és más üzenetküldő felületeken keresztül intéztek üzleti ügyeket – írja a Financial Times.

Az amerikai befektetési bank és pénzügyi szolgáltató eltérő mértékű bírságokat szabott ki az érintett munkavállalókra, van, akinek néhány ezer dollárt kell fizetni a vétségért, de olyan bankár is akad, akinek több mint egymillió dollárt (több mint 356,5 millió forintot).

Azt, hogy kinek milyen mértékű büntetés jár, egy pontrendszer segítségével állapították meg. Olyan tényezőket vettek figyelembe, mint az elküldött üzenetek száma, a bankár szolgálati ideje, valamint az, hogy kapott-e korábban figyelmeztetést ezzel kapcsolatban.

A házon belüli büntetés annak a következménye, hogy tavaly összességében 200 millió dollárnyi bírságot kellett fizetnie a vállalatnak a beosztottak nem megfelelő platformokon való kommunikációja miatt.

Bár a Morgan Stanley egyelőre nem reagált a Financial Times megkeresésére, a lap úgy tudja, a munkavállalóknak most továbbképzéseken kell részt venni. Ezeken a tanfolyamokon megtanulhatják, hogy mely ponton kell a beszélgetéseket hivatalos csatornára átterelni.