Az előzetes közzététel nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A zárt körű beszerzés indoka az, hogy a teljesítésre csak egy cég képes.

A beszerzés pontos meghatározása így szól: a 2023-2032. években a magyarországi FIM gyorsaságimotoros-világbajnoksági versenyszervezés vagyoni értékű jogának megszerzése a következők szerint: a nyertes ajánlattevő  biztosítja legalább tizenhárom megfelelő színvonalú motorkerékpár és 13 motorversenyző részvételét a rendezvényen a MotoGP versenyosztályban, a Moto2 versenyosztályban és/vagy a Moto3 versenyosztályban, a FIM gyorsaságimotoros-világbajnokság hivatalos versenynaptárában szereplő dátumokon 2023-2032között.

A Napi.hu egy héttel ezelőtt írt arról, hogy a Magyar Közlönyben megjelent határozatban a kormány felhatalmazta a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft.-t, hogy alá írja a szerződést a Dorna WSBK Organization Srl-lel - mint a Superbike versenysorozat megrendezésével kapcsolatos kizárólagos jogok tulajdonosával - a Superbike 10 évre szóló hazai megrendezésére.

A tervek szerint az első hazai verseny 2023-ban lesz, akkor a licencdíja 900 ezer euró (mintegy 324 millió forint), amely évente 3 százalékkal emelkedhet. Magára a rendezés költségére a kormány 10 évre 123,5 millió eurót (mintegy 44 milliárd forintot hagyott jóvá. Az első évre jutó támogatás 9,9 millió euró (3,5 milliárd forint), amely fokozatosan emelkedik, míg 2032-re eléri a 15,1 millió eurót (5,4 milliárd forintot).