Elon Musk újra megvált egy adag Tesla részvényétől: a friss tranzakció során összesen 934 090 részvényétől vált meg, aminek összértéke 1,02 milliárd dollár -adta hírül a Bloomberg.

A célt, hogy az elektromos autókat gyártó cégben 10 százalékkal csökkentse a részesedését, ezzel megint közelebb húzta magához az üzletember.

Musk, akik aktuálisan a világ leggazdagabb embere, novemberben megkérdezte Twitter-követőit, hogy eladja-e a cégben lévő részesedését. A válasz igen volt, így Musk azóta több tételben "nekilátott" a munkának. Egy múlt heti bejegyzésében már azt közölte, hogy a 10 százalékos faragással már „majdnem készen van”.

A Bloomberg számításai szerint Musk eddig nagyjából 15,6 millió részvényétől vált meg, amiért több mint 16,4 milliárd dollárt kapott. Ahhoz, hogy a tizedes vállalást elérje, úgy 17 millió részvényét kellene eladnia. A pénz, illetve a részvényeladásból származó extra bevétel biztosan nem tényező az üzletember számára, mivel a nettó vagyona csak idén 80 százalékkal növekedett, és kis híján elérte a 280 milliárd dollárt.