A Magyarországon is érdekelt cég e termékkategóriában világvezető az Egyesült Államokon kívül. A dohányhelyettesítő termékekkel tíz piacon van jelen jelenleg, piaci részesedése Nagy-Britanniában mintegy 40 százalék, Lengyelországban pedig csaknem 50 százalék.

A BAT a növekvő egészségtudatosság folytán csökkenő dohányzási arányok miatt legnagyobb riválisaival, a Philip Morris Internationallel és a Japan Tobacco Internationallel egyetemben egyre több pénzt fordít a cigaretta alternatíváira. A brit cég csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy 665 milliárd szál cigarettát adott el tavaly, ami 0,2 százalékos növekedés 2015-höz képest.

A vállalat korrigált üzemi eredménye 9,8 százalékkal 5,48 milliárd fontra nőtt. Az árbevétel pedig 12,6 százalékkal 14,751 milliárd fontra emelkedett, amiben fontos szerepe volt a brit font gyengülésének.

Januárban jelentették be, hogy a BAT 49,4 milliárd dollárért megszerzi a Reynolds American amerikai dohányipari társaságot. A két cég egyesülésével a nettó forgalmat és működési nyereséget tekintve a világ legnagyobb tőzsdén jegyzett dohánygyártó vállalata jön létre.

A londoni székhelyű dohányipari konszern a világ egyik vezető dohányipari vállalata, több mint 60 országban piacvezető. Termékválasztékában több mint 200 márka szerepel, ezeket több mint 200 országban forgalmazzák. A Reynolds American számos cigarettamárkát gyárt és terjeszt az amerikai piacon, köztük van a Camel, a Lucky Strike, a Pall Mall, a Kool és a Winston.