Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megbízott bankok a Goldman, a Barclays, a Deutsche Bank és a Bank of America-Merrill Lynch. Az ügyletben részt vevő egyik név nélkül nyilatkozó forrás azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a részvények döntő többségét az állami görög pénzügyi stabilitási alap (HFSF) vásárolja fel, amely ezzel részesedést szerez a bankban.

A HFSF alaptőkéje 50 milliárd euró, amit a Görögországnak nyújtott nemzetközi segélycsomag egy részéből hoztak létre. A Piraeus Bank közlése szerint magánbefektetőknek 733 millió euróért ad majd el részvényeket. Görögország négy vezető bankjának összesen 27,5 milliárd euróra van szüksége a feltőkésítéshez az elmúlt évek vesztesége után.

A Piraeus Bank március elején 524 millió euróért megszerezte a Görögországban működő három ciprusi bankot. A Piraeus Bank együttes eszközértéke (aktívája) így 95 milliárd euróra nő, 1660 fiókból álló hálózata lett és 24 ezer embert alkalmaz.

Az 1916-ban alapított Piraeus Bank az ügylet révén a második legnagyobb görög bankká lett a National Bank of Greece után.